Песков: Ще дойде време за военен парад в Мариупол

Руските войски поеха почти изцяло контрола над украинския град
114
Песков: Ще дойде време за военен парад в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че не знае дали ще има военен парад в Мариупол на 9 май за отбелязване на капитулацията на нацистка Германия през Втората световна война, но че времето за честване на Деня на победата там ще настъпи, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Руските войски поеха почти изцяло контрола над украинския пристанищен град на Азовско море, но бойци от батальона "Азов", укрепили се в завода "Азовстал", отказват да се предадат.

"Ще настъпи време за отбелязване на Деня на победата в Мариупол", каза пред журналисти Песков, попитан за плановете за 9 май в украинския град, наскоро завладян от руските сили.

Информацията, че Русия краде зърно от Украйна, изглежда е фалшива новина, заяви още говорителят на Кремъл.

По-рано представител на агенцията на ООН по прехраната каза, че има признаци, че Русия извозва зърно от окупираните райони на съседната държава. Близо 25 милиона тона зърно са блокирани в Украйна и е невъзможно да бъдат изнесени поради инфраструктурни спънки и блокадите на пристанищата на Черно море, добави той.

"Нямаме информация, но това изглежда е фалшива новина", каза в коментар Песков.

Песков отбеляза, че Полша използва враждебна реторика, и я определи като възможен "източник на заплаха".

Полша е на първа линия в призивите за втвърдяване на санкциите на Европейския съюз срещу Русия и за доставяне от НАТО на оръжия за Украйна, която оказва съпротива на руските сили при тяхната офанзива в източната част на страната, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: МариуполПесков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Дървен комунист - и ти ще застанеш пред съда заедно с убиеца Путин!
98
5
 
4
 
! Отговори
западняк преди 2 години
руски про.шляци!!
97
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече се засягат санкциите, толкова повече се отдалечава парадът в Мариупол.
96
7
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Килията за този фашист в Хага вече е готова.
95
11
 
16
 
! Отговори
Атака преди 2 години
Изключително нагли и цинични са тези от Кремъл. Какъв парад искат да правят в Мариупол, който сринаха, избиха и прокудиха хората!? Срам и позор!
94
20
 
13
 
! Отговори
Бобчо преди 2 години
Свободните и красивите,ограбиха от Русия близо триста милиарда долара, Вие говорите за печки и перални, но колкото и да искате черното да е бяло, няма как да ви се получи. Още Дънов е казал че Русия е свята земя и който и посегне ще си счупи гръбнака! Надявам се да не ме разберете джен дъри, знам че се кланяте на сатаната!
93
15
 
13
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Много кел.еши има които се перят на Русия. Отивайте в Украйна да убивате руснаци. Хайде отво.рковци. Сигурно не знаете прашка да държите и барут не сте помирисвали. Изкопайте дупка в земята и преспете там една вечер за да разберете какво е да си в окоп.
92
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парад в Мариупол ще има едва когато се плячкоса необходимата битова техника. Солдатите не могат да се излагат да минат с празни ръце в победен марш.
91
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парад на ударените кораби там ли, че май станаха два броя.
90
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В помощ на Русия- събирам стари ( луксозни за руския мир) лаптопи, нотбук и телефони с копчета! Събирам употребявани битови уреди, дрехи и обувки/ чорапи и бельо за руския народ, употребявани хранителни продукти и консерви ( с поне 50% съдържание), втора ръка четки за зъби, санитарни принадлежности и дори леко употребена тоалетна хартия за новия руски мир!
89
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таваришч Песков, какво става с новчкия корабль Адмирал Макаров? Опять горит край остров 3менай? Украйна без флот потопи половината ЧФ на Русия.
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама украински :)
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за Москва ще има ли техника, защото хубаво горят в Украйна?
86
7
 
23
 
! Отговори
Песков - Копейкин преди 2 години
За 9.май събирам помощи за семействата на руските военни в Украйна - хладилници, съдомиялни, телевизори, прахосмукачки, чинии и ***. Сборни пунктове - Руско Посолство, Руски Консулства, пред *** и пред всеки Альошка
85
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш от Украйна агресори! Русия трябва да бъде изолирана от света по брутално от Северна Корея. Тази варварска дупка никига не е видяла цивилизация и никога няма да види. Хората там са ненормални и никога няма да се освободят от робския манталитет на крепостни. В България взе да се прокрадва някаква национална гордост тия дни.
84
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за втори фронт срещу Русия.
83
4
 
10
 
! Отговори
аZ-ът преди 2 години
ДАЙ БОЖЕ !
82
5
 
17
 
! Отговори
ПЕСКОВ Е ЛЪЖЕЦ! преди 2 години
За болшевиките всеки, които не е съгласен с кремълските тирани е фашист, а всяка вест, която представя истината е фейк. За сведение на незнаещите, фашизъм е имало единствено в Италия на Дуче /Бенито Мусолини/ и никъде другаде по света. Тази терминология на кръволока Сталин ще изчезне, едва когато от картата на света изчезне Империята на злото, а това време наближава.
81
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно разбрах че не трябва да имаме нищо общо с варварска русия която ни окупира и ни направи зависими с газ и петрол по неофициалния начин в момента са активизирани всички Матрьошки в България да бранят руските интереси и да ни убеждават колко е лошо да живем без агресора русия да лошо е за тях защото те взеха денгите за лична облага
80
6
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Товарищ Песков, вместо за парада кажи нещо за крайцера Адмирал Макарова .И той ли се е самозапалил случайно вчера в черно море. А на парада да не забравите да измърширувате по площада заедно с всички откраднати от украйнците хладилници, миялни машини, тоалетни чинии и т.н